Gevoel van optimisme overheerst (20-03)

De vermoeidheid heeft mij momenteel aardig in haar greep. Na een ochtend in het AVL kwam ik strompelend terug en de middag heb ik slapend doorgebracht. Ook nu hou ik een dodelijk vermoeid gevoel, met bijkomende ‘griep-achtige pijnen’ in benen en rug. Maar het gevoel van optimisme overheerst omdat alles erop wijst dat de immunotherapie aanslaat!

Schreef ik de vorige keer nog dat ik de ascitesdrainage zo lang mogelijk wilde uitstellen, sinds vorige week kreeg ik steeds sterker het gevoel dat het vocht in mijn buik aan het afnemen was. Hoewel een gevoel van ongeloof en opwinding in mij groeide, durfde ik het nog niet zo goed hardop te zeggen. Toch ergens bang dat ik me vergiste. Maar vandaag werd het gevoel onderstreept, niet alleen door opnieuw gedaalde tumormarkers, maar ook door de verpleegkundige die constateerde dat er minder vocht in mijn buik zat dan twee weken eerder! En dat terwijl het vier weken geleden is dat mijn buik gedraineerd werd.

Bewijslast
Komende week krijg ik weer een CT-scan en biopt. Het is nog even afwachten of de hoeveelheid vocht in mijn buik een biopt mogelijk maakt zonder drainage vooraf... dat is dus nog even afwachten. Een week later, op 3 april, hoor ik dan de uitslag. Maar alles wijst er dus op dat ik tot die 10-20% hoor bij wie immunotherapie aanslaat.

Moe maar dankbaar
Op dit moment heb ik ‘last van’ een ongekende vermoeidheid. Hopelijk herstelt dat snel, waardoor ik ook nog op een normale manier de dag kan doorkomen. Maar voorlopig overheerst het gevoel van optimisme en dankbaarheid!

Wordt vervolgd

In juni zal ik weer meelopen met de Kippenloop, om geld op te halen voor KWF. Voor meer onderzoek naar de verschillende vormen van kanker en betere behandelmethoden, om ook andere mensen in de toekomst goede kansen te bieden, zoals ik deze ook heb gekregen. Wie mij hierin wil steunen kan dit doen via deze link. KWF Kippenloop actie

Dit artikel werd gepubliceerd op: 20-03-2019 23:46