Vallende sterren en andere genietmomenten (03/08)

Wat hebben we toch een bijzondere planeet, in een bijzonder universum; met de prachtigste natuurverschijnselen, als je er oog voor hebt. En veel ervan lijkt, uitgerekend nu in mijn jubeljaar, samen te vallen. Wat een geluk dat ik nu de tijd heb om ervan te genieten!

Bloedwaarden in beeld
Nu we weer een week verder zijn, heb ik ook de andere bloedwaarden online kunnen uitlezen. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik wel blij word van die getallen! Want inderdaad, ze vallen al maandenlang allemaal keurig binnen de limiet, waarbij mijn HB ook gewoon nog steeds rond de 9 blijft. En die bepaalt voor een groot deel mijn energiepeil. Voor de kenners: de leverwaarden zitten rond de 20 en de Gamma-GT zit op 15, dus al met al is dat heel positief. Feitelijk is alles stabiel, behalve de tumormarker. Dat is natuurlijk niet fijn, hetgeen ik ook wel merk doordat ik sneller buiten adem ben bij inspanning. Als ik bijvoorbeeld iets te snel wil wandelen, dan begin ik acuut te gapen, om meer lucht te krijgen. En ook bij het fietsen moet ik mijn tempo wat aanpassen naar ‘relaxed’.

Wensen doen
Maar wat heb ik een prachtige tijd hier, ik schreef het al eerder… Hier kom ik écht tot rust! Ik beleef prachtige, liefdevolle momenten met dierbare vrienden met wie ik vrijuit kan praten over wat mij bezighoudt, in het nu en voor de toekomst. Maar naast dat soort ‘zware’ gesprekken hebben we gewoon een heerlijke tijd, doordat we mooie momenten samen beleven. Wat is dat kostbaar!! Wat maken we een prachtige herinneringen samen… Ik ben ze daarvoor zó dankbaar, omdat ze mij nu prioriteit toekennen, aandacht geven die ik niet durf te vragen, juist omdat het straks voor hen zoveel moeilijker maakt. Wat is het kostbaar om te mogen delen, genietend van het nu, niet denkend aan de pijn van morgen! Zo mocht ik een heerlijke picknick op het strand afsluiten onder een rijke sterrenhemel, waarbij ik maar liefst drie vallende sterren zag en dus wensen mocht doen… Maar vreemd genoeg moest ik zelfs heel goed nadenken wat ik zou moeten wensen, want feitelijk ben ik de meeste wensen al aan het uitvoeren… Voor nu heb ik daarom vooral meer van dit soort mooie, intense momenten gewenst. Volgende week, als ik op het IJsselmeer mag genieten van de Periseïden die overkomen, mag ik nog veel meer wensen doen. Die zal ik doen voor anderen, dus laat het me maar weten wat jullie nog te wensen hebben! ;-)

Lieve berichten en wat is ‘normaal’?
Af en toe druppelt het nieuws rond mijn gezondheid verder door en worden andere mensen met wie ik ooit contact had, ook geïnformeerd. Hoe mooi is het dan om vanuit zo’n onverwachte hoek een lief berichtje te ontvangen. Wat ben ik dankbaar dat ik bij veel mensen kennelijk een positief gevoel mag achterlaten. Wellicht ook omdat ik tijdig heb ingezien dat ieder mag zijn wie hij of zij is en dat niemand ‘raar’ is, ook al past iemand niet in het standaard plaatje van hoe wij worden opgevoed met voorkennis van ‘normaal’… Bij ons thuis, als wij tegen de kinderen zeiden: ‘doe normaal’, dan kregen we standaard de vraag terug; ‘wat is normaal?’ En dat klopt… we worden als kind al geïndoctrineerd dat ‘wat de massa doet ‘normaal’ is’ en dat is jammer! Want daardoor leren we onze kinderen om met de massa mee te lopen, terwijl we ze juist zouden moeten leren dat het vooral belangrijk is dat je jezelf bent en dat het soms zelfs goed is om tegen de stroom in te zwemmen. Immers: ‘Wie bepaalt de norm van wat normaal is?’ Dus, doe eens gek en vraag jezelf af of je iedere dag vooral leeft zoals mensen het van je verwachten, of dat je doet wat je hart je ingeeft?! In hoeverre leef je je leven om anderen ‘te pleasen’ of handel je vanuit je hart waardoor je andere mensen oprecht gelukkige momenten geeft? Ik heb als kind, als ik terugkijk, waarschijnlijk klasgenootjes gekwetst, door ze behandelen als ‘anders’. Terugkijkend, vind ik dat heel vervelend, maar ik kan het niet ongedaan maken. Enige wat ik nu kan doen is ‘sorry’ zeggen tegen de mensen die ik op mijn weg onheus heb bejegend. Ik ben niet trots op wie ik was, maar ben wel blij dat het leven mij een belangrijke les geleerd heeft en dat ik, nog iedere dag bijsturend en bijlerend, mag zijn wie ik nu ben geworden… in de hoop dat het positief afstraalt naar de mensen die nu in mijn leven zijn en die ik nog in de toekomst ga ontmoeten…

Iedere dag de wens en een nieuwe kans om verschil te maken
En ook nu kán ik niet anders dan afsluiten in dankbaarheid om iedere dag die mij gegeven wordt, waarin ik nog zo mag genieten. Ik weet niet hoe positief ik kan blijven als het moment daar is dat mijn lichaam wordt gesloopt door de bijwerkingen van het voortschrijdende proces of de medicatie. Nog maar even niet aan denken dus en iedere dag, ieder mooi moment en iedere kans om mijn liefde voor natuurverschijnselen, de prachtige natuur en mooie mensen te delen met een ieder die het horen wil! En als ik dan toch een wens mag doen, dan adresseer ik die aan alle lezers: Carpe Diem, pluk de dag door je voor te nemen om iedere dag iets positiefs voor een ander te doen en zo een klein beetje goedheid te zaaien… wie weet waartoe het kan leiden?!
Wordt vervolgd…

Dit artikel werd gepubliceerd op: 03-08-2018 09:25