Weer thuis (14/09)

Ondanks dat ik me erop had ingesteld dat het langer zou kunnen duren, mocht ik na 1,5 dag ziekenhuis toch weer naar huis. De drain kon ‘slechts’ 650 cc uit mijn long pompen. Vanwege een behandeling aan dezelfde long in 1990, was het bovendien niet mogelijk om mijn long te plakken. Ik hoop dus dat het vocht de komende maanden even weg blijft.

Deze week kon ik ook de overige bloedwaarden uitlezen en in de grafiek verwerken. Het valt me op dat de Gamma GT ook begint op te lopen evenals de Alkalische Fostatase. Beide geven o.a. de gezondheid van de lever aan. Het feit dat er metastasen op mijn lever zitten, hoe klein ook, kan er dus voor zorgen dat deze waarden oplopen. De waarden zijn gelukkig nog niet kritiek.Exponentiële groei
Met snel delende cellen, zoals de kankercellen is het helaas zo dat er sprake is van exponentiële groei. Dat betekent dat hoe meer cellen, hoe sneller het proces verloopt. Gelukkig nog niet zo snel als bacteriën, maar toch… Voorbeeld: 1 - 2, 2 - 4, 4 - 8, 8 – 16, 16 – 32, etc. In de komende maanden kunnen de uitzaaiingen op de lever dus ook werkelijk voor problemen gaan zorgen, al zal dat voor de eerste drie maanden hopelijk nog geen ‘gevaar’ vormen. Anders zou de oncoloog het absoluut gemeld hebben. Nu dus hopen dat die chemo’s begin 2019 de tumoren kleiner zullen maken, waardoor ik daarná nog extra tijd krijg.

Lesbos
Momenteel is er weer heel veel aandacht voor de situatie in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Mensonterend en uitermate schrijnend is het daar. Ik hoop oprecht dat ik het fysiek en emotioneel aan kan… hoezeer ik me ook heb voorbereid… ik kan me ook voorstellen dat daar situaties ontstaan waarop je je eenvoudigweg niet kúnt voorbereiden! Ik moet er echter op vertrouwen dat het niet voor niets op mijn pad is gekomen… dat ik dus ook kracht mag krijgen om het werk daar goed te doen.

Inzamelen kleding
Nu de winter eraan zit te komen en er op Lesbos vele malen meer vluchtelingen zijn dan waar ze op ingericht zijn, is er een grote behoefte aan warme kleding.

Er is dringend behoefte aan:
Herenbroeken (spijkerbroeken, trainingsbroeken) in maat S M L
Damesbroeken (maat M)
Winterschoenen voor mannen (maat 38,39, 40, 41, 42, 43, 44,45)
Sokken voor kinderen: leeftijd meisjes 1-2 jaar en 14-17 jaar , jongens 0-17 jaar
T-shirts lange en korte mouwen voor mannen (maat S M L XL)
T-shirts lange en korte mouwen voor vrouwen ( maat S M L XL)
T-shirts lange mouwen voor kinderen (J/m) leeftijd 8-10, 11-13, en 14-17 jaar
T-shirts korte mouwen voor meisjes leeftijd 1-2 jr, 3-4 jr, 5-7 jr, 8-10 jr, 11-13 jr
T-shirts korte mouwen voor jongens leeftijd 1-2 jr en 14-17 jr
Sweaters, sportjassen voor mannen (maat S M L XL)
Handdoeken (middelgroot en groot)
Luiers (alle maten)
Incontinentie materiaal
Tenten : 4 persoons en 6 persoons

Voor mijn lezers uit Heerde en omgeving: de inzamelplek is Acacialaan nr. 15 bij de fam. Dil in Heerde. Doe dit zo mogelijk nog in september. Half oktober gaat er een transport naar Lesbos met de kleding voor de vluchtelingen in kamp Moria.

Dus: iedereen die een nieuwe wintergarderobe overweegt en daarvoor de kast wil opruimen: gun het de vluchtelingen. Zij konden vrijwel niets meenemen in hun zoektocht naar veiligheid. Als we allemaal iets bijdragen, vormen we samen vele druppels die de gloeiende plaat misschien wel iets kunnen laten afkoelen.

Ik hoop hier verslag te kunnen doen ook van mijn activiteiten op Lesbos.
Wordt vervolgd

Dit artikel werd gepubliceerd op: 14-09-2018 19:18