Een kort woord vanuit Nieuw Zeeland (08-05)

Wie mij hier op mijn blog volgt weet dat ik drie grote reizen gepland had: Kenia en Mexico met onze dochter en Australië / Nieuw Zeeland met onze zoon. Inmiddels zit al meer dan de helft erop van deze laatste vakantie. Man, man wat gaat de tijd toch snel…. Veel te snel eigenlijk!

Een week na vandaag beginnen we aan de terugreis… het zal een lange reis worden, omdat we plaatselijke tijd om 18:05 vertrekken en de volgende dag plaatselijke tijd 13:15 uur landen. En dat terwijl we 10 uur terug in de tijd reizen. We zullen dan dus totaal zo’n 29 uur onderweg zijn, met tussenstops in Sydney en Dubai, waar we wellicht de nodige uren zullen moeten ‘rondhangen’. Van Sydney naar Dubai zullen we echter de kans krijgen op meerdere uren slaap, aangezien die vlucht zo’n 13 uur in beslag zal nemen. Ik ben benieuwd hoe ik me de dag erop zal voelen.

Gister ben ik met de zesde kuur gestart. Het gaat nog steeds goed! Ik heb de afgelopen week tot tweemaal toe een behoorlijke berg beklommen. Daarbij merk ik wel dat zoonlief veel sneller en gemakkelijker voor mij uit gaat; de rollen zijn ditmaal dus omgedraaid. Maar gezien mijn leeftijd en de klim vind ik dat ik het zo slecht nog niet doe. En dan vergeet ik daarbij dus even volledig welk zwaard van Damocles boven mijn hoofd hangt. Tegelijkertijd inspireert het me om door te zetten op de momenten dat ik het fysiek heel zwaar heb.... Ik wil steeds weer mezelf een stukje overwinnen en doorzetten voor het ultieme uitzicht dat daarboven wacht. Wat ik daarbij heel mooi vind is dat zoonlief nooit verder dan zo’n 15 meter voor me uit loopt en dan omkijkt waar ik blijf en of ik hulp nodig heb…. Zoals ik vroeger deed bij hem…. De rollen zijn dus écht omgedraaid! Hahaha.

Momenteel zit ik in onze camper op een camping bij Matamata. De liefhebbers van Lord of the Rings en de Hobbit zullen dit herkennen als Hobbiton. Zo dadelijk gaan we rijden naar een andere filmlocatie: Mount Doom.

Wie meer wil lezen over mijn reizen of de foto’s wil bekijken, die kan daarvoor terecht op: www.houtjes.com/mijnreis

Mijn volgende bijdrage zal pas weer na mijn terugkeer in Nederland zijn. Till then; signing off!

Dit artikel werd gepubliceerd op: 08-05-2018 22:19