Posts uit 2011



Bloedend hart

Soms kun je eenvoudigweg geen woorden vinden om te omschrijven wat je voelt. Dan is stilzwijgend er gewoon zijn, minstens zo belangrijk….

Vandaag geen lange epistels, geen overvloed aan woorden om situaties te beschrijven. Ik zou de woorden niet kunnen vinden. Want mijn hart bloedt om Diana en haar familie en vrienden. Je weet dat het kan, de statistieken liegen er niet om. Maar je wilt er gewoon niet aan denken dat zo’n jonge vrouw ook inderdaad zal komen te overlijden. En dat binnen 5 maanden!

Vandaag dan ook geen woorden over hoe het met míj gaat. Het voelt toch al zo dubbel dat het bij mij allemaal zó voorspoedig verloopt….. al ben ik daar natuurlijk wél heel dankbaar voor!

De afgelopen dagen heb ik gedichten aan mijn blog toegevoegd. Op mijn verzoek had Cor dit al vanaf het begin ingebouwd, omdat ik dacht dat ik tijdens mijn ziekteproces veel gedichten zou schrijven. Maar kennelijk werkt mijn gevoel anders en kan ik beter schrijven als ik me in de gevoelswereld van anderen probeer in te leven.

Onder de knop ‘gedichten’ vind je dan ook een selectie van de woorden die ik de afgelopen jaren aan het papier mocht toevertrouwen, als ik zocht naar troost voor anderen. Meer hoef ik er niet over te zeggen, ze spreken voor zich.

Ik had het voorrecht om Diana een beetje te leren kennen door ons beider ziekteproces. Ze voelde zich gedragen en wist dat het ‘goed’ zou komen. Waar ze nu is, is het goed! Maar wat zal ze hier gemist worden!!

Spreuken 19
21 Een mens maakt allerlei plannen,
wat wordt uitgevoerd, is het plan van de HEER.





Dit artikel werd gepubliceerd op: 13-12-2011 07:39