Posts uit 201115 juni: 6e dag na de eerste chemo

De tuin ligt er redelijk netjes bij. Mijn gewicht neemt verder af, mijn vermoeidheid neemt toe en voor de rest gaat alles ogenschijnlijk gewoon door.

Het werken in de tuin is al met al redelijk goed verlopen. Wel merk ik nu duidelijker wat ‘zwaar’ werk is en wat niet! Vegen bijvoorbeeld vergt best veel energie, hoewel het zo simpel lijkt. Ik ben trots op mijn gezin dat ze zo goed hebben doorgepakt!! Het trottoir is weer netjes en goed begaanbaar. De struiken heb ik recht gesnoeid met het hek, Vincent heeft alle woekerende hedera gekortwiekt en zelfs de oprit is zo goed als onkruidvrij! Maar ook achter het huis, is de welige groei van de druif aan banden gelegd door de groene vingers van Manon (nou ja, door de snoeischaar dan!). En… de nieuwe heggenschaar biedt mij nieuwe mogelijkheden om de tuin in vorm te krijgen en te houden! (had ik veel eerder moeten aanschaffen!) 

De enorme hoeveelheid groenafval ligt nu in de aanhanger en zal een dezer dagen worden afgevoerd. Daarna zal deze opnieuw gevuld worden met losse spullen die we nu naast het huis hebben verzameld en die nog een weg moet vinden naar de metaalboer. Zodra dat allemaal is weggewerkt en het er weer netjes bij ligt, kunnen we ons richten op de garage, waar zich nog het een en ander bevindt dat net zo goed kan worden afgevoerd. Die opruimactie was ik sowieso al van plan, dus dat kan gewoon doorgang vinden.

Voor het weer druilerig wordt (voorspellingen voor de komende dagen) wil ik het liefst nog al het berkenzaad weggeveegd hebben. Dat is met de opruimactie van 2e pinksterdag al grotendeels gebeurd, maar op het terras en bij het metaal ligt dus nog genoeg. Dat scheelt namelijk nogal veel ergernis, omdat je met spelende kinderen en een hond heel veel inloop hebt. We hebben de gemeente al diverse keren gevraagd of die berkenboom achter ons huis alsjeblieft niet mag verdwijnen, omdat het ons zoveel overlast geeft! De wc boven, de slaapkamer, 2x per jaar al het inloop in huis….. echt heel vervelend!! Maar helaas, de gemeente ziet geen noodzaak…. Dan maar berusten en vaak vegen!

De afgelopen dagen heb ik ook gemerkt waarom ik na iedere maaltijd mijn tanden moet poetsen en naspoelen met zout water…. Door de aantasting van het slijmvlies (ook in je mond) heb ik kennelijk eerder last van mijn tandvlees…. tenminste, dat ervaar ik zo. Want toen ik op de 3e of 4e dag hierin even wat onachtzaam (mooi woord he?!) was, had ik de volgende ochtend her en der in mijn mond mijn tandvlees opgezet (voelde als begin van ontsteking). Vanaf dat moment poets ik mijn tanden dus braaf, na iedere keer dat ik iets eet (!), met parodontax. Daarin is het zout al geïntegreerd. Dat betekent bijvoorbeeld concreet dat ik gister alleen al 6 keer mijn tanden heb gepoetst!! Raad idee he?!

Ook begin ik al verschil te merken met mijn haar / hoofdhuid. Haar wassen voelt bijvoorbeeld anders. Wie lang haar heeft zal dit mogelijk wel herkennen: bij het uitspoelen van de shampoo, voel je meestal dat je haar ineens weer glad aanvoelt! Nou bij mij gisterochtend dus niet!! Het blijft wat ‘touwerig’ aanvoelen… en ook de hoofdhuid is gevoeliger. Als ik op mijn hoofd krab, dan moet ik dat heel voorzichtig doen, omdat het een beetje voelt alsof het verbrand is. Krab je iets te hard, dan is dat gevoelig!

Verder lijkt alles nog redelijk stabiel te blijven. Of ik iets in mijn linkerborst voel? Hmmm…. Soms denk ik van wel, maar dat kan ik me natuurlijk ook inbeelden! Ik ben me de laatste dagen wel minder bewust van mijn borst, doordat ik niet meer die druk, zwelling, stuwing voel. Laat dat dan een gunstig teken zijn!! Gisteravond voelde ik wel wat lichte steken maar kan ze niet interpreteren als positief of negatief, dus doe ik er maar niet teveel op uit.

Hoewel ik goed eet, gister zelfs weer ‘normaal’ met het gezin heb meegegeten, ’s middags een boterham met pindakaas heb gegeten en me tussendoor flink tegoed heb gedaan aan Griekse kersen, gaf de weegschaal vanochtend weer een nieuw gewicht aan. Totale gewichtsafname komt daarmee op 4 kg. De broeken zitten steeds ruimer maar ik weet dat ik nog genoeg reserves heb!! Ik heb nog zo’n 10 kg. te gaan voor ik op het gewicht zit van toen ik trouwde, dus geen man overboord…

Een ander puntje is mijn conditie. Want toen ik vanochtend even naar boven was gegaan om vervolgens in de kelder een breaker te halen en uiteindelijk hijgend in de woonkamer stond, moest ik wel even fronsen… maar ach… ook dat hoort erbij! Niet te lang bij stilstaan en alles gewoon een standje lager zetten. Maar vooral wel in beweging blijven!!

Zo dadelijk wil ik nog even van het mooie weer genieten door lekker rustig door de bossen te fietsen. De toeristen hebben onze fietspaden nu nog niet helemaal overgenomen en dus kan ik nog rustig genietend de Veluwse bossen doorkruisen. Daarna even slapen en dan vanmiddag maar met een boek op het terras denk ik.

Dit artikel werd gepubliceerd op: 15-06-2011 10:17