Posts uit 2011



17 juni: bij geringste inspanning bekaf

De hele dag bijna niets doen, 3 volwaardige maaltijden en 2 a 3 keer tussendoor eten per dag en toch niet aankomen…. Als ik niet ziek was zou ik ervan dromen!!

Eergister liep de dag toch iets anders dan ik in gedachten had. Want in plaats van op de fiets door de bossen, bevond ik me in de oprit met stofzuiger en emmer sop. Er zou om 13:00 uur namelijk een autohandelaar komen die mogelijk interesse had in onze H200. Aangezien we voorlopig geen nieuwe klanten aannemen, Cor z’n handen vol heeft aan de dagelijkse gang van zaken en we de vaste lasten daarom voor de rest van het jaar naar beneden wilden brengen, hadden we besloten de bus te verkopen. Deze 11 jaar oude Hyundai heeft prima dienst gedaan toen het nodig was, maar begon een steeds grotere kostenpost te worden. Bijtelling op zo’n oude bus is zeer nadelig, dus sinds november beschikken we over een prive personenauto… De vaste kosten voor het beschikbaar hebben van een bedrijfsauto (ook als reclameobject) en kosten voor het onderhoud en komend APK, maakten de beslissing niet al te moeilijk. Maar ja, toen moest de bus ook leeg en schoon! Je wilt er immers een zo goed mogelijke prijs voor vangen!! Toen de auto uiteindelijk glimmend en blinkend op de stoep stond, 5 minuten voor de handelaar zou komen, was ik behoorlijk kapot!! Maar de bus werd meegenomen voor een redelijke prijs, dus voor mijn gevoel had ik eer van mijn werk. Als we dus over een paar jaar een reportage vanuit Afrika op de TV zien, moeten we niet vreemd opkijken als daar opeens een rode Hyundai H200 voorbij komt rijden met ons logo erop!! Ha ha ha. 

De rest van de dag heb ik me rustig gehouden, al moest ik natuurlijk nog wel even eten koken voor het gezin.

Gister had ik besloten om maar eens een dag gewoon ‘helemaal niets’ te doen. Dit in een poging om wellicht m’n gewicht weer wat op peil te krijgen en wat energie te sparen. Wel bracht ik Vincent naar Harderwijk, maar daarna verschanste ik mij met de laptop op de bank. National Geografic op de TV en ondertussen spelletjes op internet doen… Het voelt voor mij belachelijk om een werkdag zo te verspillen terwijl ik voldoende klusjes weet om te doen, maar het is op dit moment gewoon even belangrijk dat ik op krachten blijf! De enige activiteit van die dag was ‘boodschappen doen’, waarbij ik ook nog eens hulp kreeg van Cor. Maar volkoren boterhammen, toastjes met zalm, een blikje doperwten en wortelen, salade met gebakken krieltjes met lentedressing en ’s avonds laat nog 2 door Manon gebakken cupcakes ten spijt, gaf de weegschaal vanochtend weer minder aan!

Voor vandaag heb ik me dan ook voorgenomen om nog maar iets meer te eten en me ook vandaag verder maar gedeist te houden. Ik kan ook niet zoveel anders, want toen ik vanochtend terugkeerde uit Harderwijk met nog een paar laatste boodschapjes die gister niet voorradig waren, stond ik weer hijgend in de woonkamer! Waarmee ik het kan vergelijken? Hmmmm…. Alsof je ruim 8 maanden zwanger bent en net twee trappen bent opgelopen. Je hart moet gewoon harder pompen en je bent daardoor eerder buiten adem! Je conditie kan dan wel goed zijn en je herstelt je ook wel heel snel, maar je bent gewoon bij de geringste inspanning heel erg snel moe!!

Op mijn hoofd nemen de pukkeltjes toe. Dat is ook een bijwerking van de chemo. Zal wel iets te maken hebben met het afweren van de bacterien ofzo, de afname van je immuunsysteem. Ik wist in ieder geval dat het kon gebeuren en was er dus op voorbereid. Gewoon niet krabben, net zoals bij de waterpokken!! Gelukkig jeukt dit niet zo erg en is het dus vooral een kwestie van discipline.

Inmiddels hebben we een tondeuze besteld. Aanstaande dinsdag, na de afspraken in het ziekenhuis ga ik bij een kapper in Zwolle langs die een mogelijk haarwerk voor me zal bestellen. Ik heb daarvoor al foto’s opgestuurd. Zodra ik daar een passend exemplaar van heb ontvangen, mag mijn haar eraf! Ik heb de kinderen gezegd dat ze voor die tijd op mij mogen experimenteren met de schaar. De kapper kon mijn haar toch niet gebruiken voor nieuwe haarwerken, omdat deze allemaal in het buitenland worden gemaakt. Dan kunnen we het net zo goed gebruiken voor een stukje familievermaak, voordat de tondeuze erop gaat!! Net zoiets als tekenen op het behang, voordat er een nieuw behangetje op de muur komt dus eigenlijk. Een unieke kans die je niet mag laten lopen!

Morgen wordt nog een vermoeiende en spannende dag, maar eentje die ik voor geen goud wil missen!! Vincent mag op het NK sneldammen een gooi naar de titel doen. Op het gewone NK werd hij tweede. Zal hij bij het sneldammen Dirk weten te overtroeven?

Dit artikel werd gepubliceerd op: 17-06-2011 10:45