Posts uit 2011



Eerste dagen goed doorgekomen

Veel groente en fruit maken dat ik die eerste dagen wonderbaarlijk goed doorgekomen ben! Lang leve de voedseladviezen die ik vooraf al had aangewend. Ze helpen me met energie door die eerste paar dagen, de moeilijkste, heen te komen!

Het gaat goed hoor! Ik kon gister niet alleen de afscheidsdienst meemaken, ik ben er lopend heen geweest. Zolang ik licht verteerbaar voedsel eet en de pillen trouw neem, rol ik er aardig doorheen. Gisteravond een maaltijdsalade gemaakt van ijsbergsla, komkommer en kipfilet. We aten om 18:00 uur en om 21:00 uur had ik nog een vol gevoel! Dat is wel vreemd….

Vandaag was onze trouwdag: 15 jaar alweer! We hadden er van tevoren niet veel aandacht aan geschonken, omdat het nu eenmaal het eerste weekend van de eerste chemo zou zijn…. Gister had ik nog wel even overleg gehad met de kinderen over het ontbijt. Dat zou geregeld worden. Cor zorgde voor het cadeau dat we aan onszelf zouden geven.

Vanochtend maakte ik de kinderen, zoals afgesproken om 08:00 uur wakker. Zij gingen naar beneden en terwijl ik even lekker in bad ging, maakten zij het ontbijt klaar! Ze dekten de tafel, kookten en bakten eieren en riepen Cor vervolgens aan tafel. Het ontbijt viel wat zwaar. Waarschijnlijk was ik na gister wat overmoedig geworden waardoor ik dacht dat ik roerei met geroosterd volkoren brood wel zou kunnen verdragen. Het rook ook zo lekker!! Maar na 3 hapjes ben ik gestopt, heb een pil genomen en ben overgestapt op meloen en druiven. Daarna ging het wel weer en kon ik met een redelijk stabiele maag alsnog de belijdenisdienst in de kerk bijwonen. De rest van de dag heb ik het toch maar zoveel mogelijk bij fruit en worteltjes gehouden.

Vanmiddag zijn we naar het Heerderstrand gewandeld. Na daar een uurtje gelegen te hebben keerden we via de Zuppeld weer huistwaarts. Onderweg zijn we nog even langs de verzorgpony van Manon gelopen, waar we een poosje in goed gezelschap en onder genot van koffie en taart (of in mijn geval water een bowl) heerlijk konden uitrusten. Weer thuisgekomen ben ik lekker op bed gaan liggen, ik was toch wel behoorlijk moe!! Ondertussen kon ik dan mooi de kerkradio meeluisteren! En zo konden Cor en de kinderen rustig warm eten, zonder dat ik me daar misselijk door voelde worden (een van de bijwerkingen van chemo is dat je misselijk kunt worden van de geur van eten koken). 

In goed onderling overleg besloten we de dag af te sluiten door gezamenlijk een aflevering van het kleine huis op de prairie te kijken. Daarbij nam ik nog een paar tarwebiscuitjes en heb ik braaf mijn flesje water leeggedronken. Vanavond had ik daardoor zelfs geen pil nodig!

Vanaf morgen moet ik dan min of meer ‘normaal’ kunnen eten. Ik mag gelukkig concluderen dat de eerste 3 dagen nu zijn geweest, zonder noemenswaardige problemen!!!

Morgen gaan we met ons allen de tuin aanpakken. Daarbij kunnen we ons wederzijds gegeven huwelijkscadeau mooi uitproberen. (omdat ik straks mogelijk verminderde functie heb met mijn linkerarm, hebben we een elektrische heggenschaar aangeschaft, voor het knipwerk, dat ik nu nog altijd met de hand deed). Misschien niet het meest romantische cadeau, maar wel heel praktisch en het houdt tevens een belofte in voor de toekomst!! Morgen dus familieproject ‘tuinieren’…. Lijkt me gezellig worden!!

Dit artikel werd gepubliceerd op: 12-06-2011 22:27