X

Abonneren op dit blog

Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden zodra ik een nieuwe blog plaats?
Vul dan hieronder uw e-mailadres in en klik op 'Inschrijven'.




X

Reageren op dit blog

Plaats een reactie onder dit bericht



X

Antwoord op deze reactie



  Vink aan om bericht te verwijderen.

Het eerste uitje: weekendje Brugge

We zouden gaan eten bij Jopen, het veranderde in een weekendje Brugge.... bourgondisch genieten van alle vormen en soorten van gerstenat, het bijbehorende verhaal over het brouwproces en de gezelligheid van goed gezelschap.

We bezochten de brouwerij 'de halve maan', brouwerij Fort Lapin en als laatste brouwerij Bourgogne des Flandres.

De halve maan is bekend van 'de Brugse Zot' en 'Straffe Hendrik'. Prachtige, volle bieren. De rondleiding was behoorlijk grootschalig, gecategoriseerd op taal, in groepen van 20. Een behoorlijk vaststaand verhaal, maar wel aandacht voor vragen. Een behoorlijk grote brouwerij met een lange en rijke geschiedenis.

Fort Lapin daarentegen is het product van een hartstochtelijke brouwer. Deze koeltechnisch ingenieur is als amateur brouwer in zijn studententijd begonnen en heeft zo vele smaken uitgeprobeerd. Rond 2013 verkocht hij zijn bedrijf en is hij een eigen brouwerij gestart. Zijn bieren zijn allemaal even mooi en zacht in de afdronk. Hij brouwt dan ook wat hij zélf lekker vindt. Het is vooral de passie voor het ondernemerschap en de liefde voor het brouwersvak dat maakt dat deze brouwer uitermate animerend zijn verhaal doet. Dankzij zijn scherpe inkoopzin weet hij zich nu al vijf jaar staande te houden in brouwersland. De Fort Lapin bieren zijn nog niet grootschalig buiten België verkrijgbaar. Hij verkoopt vooral veel lokaal en rechtstreeks vanuit de brouwerij aan particulieren. We hebben dan ook zelf een aantal ervan meegenomen om thuis verder te genieten.

De Bourgogne des Flandres is een brouwerij die de rondleiding weer heel anders aanpakt. Veel meer interactief, met een apart programma voor kinderen. Speels maar zakenkundig. En we konden er zowaar wort drinken (het brouwersgoedje dat als basis dient, vóór de hop en gist erbij komen).

Het was een prachtig weekend, met veel gezelligheid, veel afwisseling en heerlijk bier

Dit artikel werd geplaatst op: 01-03-2018